NOUA HARTA A ANTARCTICII DE LA NASA

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

NOUA HARTA A ANTARCTICII DE LA NASA

NOUA HARTA A ANTARCTICIINoua harta a Antarcticii oferita de NASA are o rezolutie de 10 ori mai mare decât orice alta fotografie prezentata pâna acum.


Este cea mai detaliata harta prezentata pâna acum cuprinzand toate schimbarile aparute în ultimii ani pe continentul înghetat.


Imaginile din satelit ofera date esentiale despre modificarile de relief, dar si despre resursele naturale ale Antarcticii.


Primele fotografii cu Antarctica au fost facute în 1972 cu ajutorul satelitului NASA Landsat 7.
Va prezentam comparativ imaginile de pe satelitul Landsat 7 (stanga) si sistemul terestru MODIS (dreapta): 

COMPARATII NOUA HARTA A ANTARCTICII


(foto:  NASA)

ScienceLIne.ro - noiembrie 2007

Alte articole

APA POATE FI DEZINFECTATA CU ULTRAVIOLETE
Metoda prin care apa poate fi dezinfectata cu ultraviolete este sigura pentru ca nu se folosesc adaosuri chimice si implicit nu afecteaza mediul inconjurator.
CHINA INTERZICE SACOSELE DIN PLASTIC
Consumatorii chinezi vor fiind obligati sa plateasca pentru fiecare sacosa de plastica folosita in magazine. Masurile prin care China încearca sa reduca poluarea intra în vigoare la 1 iunie 2008.
Canalul Siret - Baragan
Proiectul Canalului Siret - Baragan a fost aprobat în anul 1986, iar în anul 1987 a început executia primului tronson de canal aferent etapei I-a, în lungime de 50 km
ROMPETROL FOREAZA DUPA APA
Grupul Rompetrol anunta demararea unui proiect pilot pentru identificarea unor noi surse de apa în România. Proiectul se afla în curs de prezentare reprezentantilor mediului stiintific si autoritatilor publice de Teodor Orasianu - membru al Societatii Elvetiene de Stiinte Naturale din cadrul Academiei Elvetiene de Stiinta si consilier stiintific al Grupului Rompetrol. Initiativa si solutia tehnica propuse apartin în totalitate companiei.
INCALZIREA OACEANULUI ATLANTIC PROVOACA FENOMENE EXTREME
Cercetatorii de la Universitatea din Leeds au publicat in revista Science un studiu potrivit caruia incalzirea apelor din Oceanul Atlantic au provocat multe din furtunile violente din Caraibe, printre care si Uraganul Katrina, si au produs seceta din Padurea Amazonului.


  • un printisor frumos
  • toamna
  • gkrgbmrlked
  • Resort Leopard Hills, Sabi Sands, South Africa
  • Aeroportul Charles de Gaulle din Paris
  • castel banfi botida
  • Chuckles
  • Marlee
  • Kailey
  • The Blue Hole, Dahab