NOUA HARTA A ANTARCTICII DE LA NASA

Home Contact Forum
Printeaza acest articol Recomanda acest articol

NOUA HARTA A ANTARCTICII DE LA NASA

NOUA HARTA A ANTARCTICIINoua harta a Antarcticii oferita de NASA are o rezolutie de 10 ori mai mare decât orice alta fotografie prezentata pâna acum.


Este cea mai detaliata harta prezentata pâna acum cuprinzand toate schimbarile aparute în ultimii ani pe continentul înghetat.


Imaginile din satelit ofera date esentiale despre modificarile de relief, dar si despre resursele naturale ale Antarcticii.


Primele fotografii cu Antarctica au fost facute în 1972 cu ajutorul satelitului NASA Landsat 7.
Va prezentam comparativ imaginile de pe satelitul Landsat 7 (stanga) si sistemul terestru MODIS (dreapta): 

COMPARATII NOUA HARTA A ANTARCTICII


(foto:  NASA)

ScienceLIne.ro - noiembrie 2007

Alte articole

VAMA VECHE POATE SA DISPARA PANA IN 2100
Vama Veche ar putea fi afectata de cresterea nivelului planetar al apei daca ghetarii isi vor pastra acelasi ritm de topire ca si pana acum, iar procesul de incalzire globala nu va fi incetinit
ACCIDENT NUCLEAR LA CERNOBIL, MINCIUNA SAU ADEVAR?
Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN) a dezmintit zvonurile privind un posibil accident nuclear la Cernobil si precizeaza ca ultimul reactor care mai functiona la Centrala Nucleara a fost inchis in urma cu cativa ani.
EFECTELE CERNOBALULUI
Efectele exploziei din 26 aprilie 1986 de la reactorul centralei nucleare Cernobal vor fi resimtite mult timp in Ucraina, se arata intr-un raport al expertilor din aceasta tara.
INCALZIREA GLOBALA ADUCE NOI ANOTIMPURI
Multe dintre zonele climatice traditionale de pe glob vor disparea cu totul pana in 2100 sau vor fi inlocuite de unele noi, necunoscute, daca incalzirea globala va continua asa cum au calculat oamenii de stiinta
ZIUA MONDIALA A MEDIULUI
Ziua Mondiala a Mediului (World Environment Day) este aniversata in fiecare an pe 5 iunie, in peste 100 de tari din lume, incepand din anul 1972, cand la Stockholm, la Conferinta pentru Sanatate Umana (Conference on the Human Environment), organizata sub egida Natiunilor Unite, Adunarea Generala a Natiunilor Unite (United Nations General Assembly) a stabilit ca ar trebui incurajate actiunile pentru protejarea mediului inconjurator.


  • the medieval fortified citadel of Carcassonne
  • Canguri
  • Grand Canal Shoppes
  • flori
  • o burtica fericita
  • CAS1
  • Soare explozie in zona 1158
  • Fluturele Paun
  • sticlete
  • Fluturele cosmic